Címlap Bőrkeményedések
Bőrkeményedések

Bőrkeményedések1. Lapszerinti bőrkeményedés: A láb bármely részén előfordulhat, bőrtípusnak megfelelő áztatási idő után a pedikűrös szerszámokkal eltávolítható réteges lemetszéssel.

2. Szeges bőrkeményedés: Más néven Tyúkszem: a bőr legfelső rétegének kóros szaruréteg túlburjánzása, megvastagodása.
Kezelése: -kémiai kezelés (általában házilag is el végezhető) hámoldó vegyszerekkel a következő módon:


-fertőtlenítés, ásztatás és szárítás után
-a tyúkszemírtót fapálca segítségével felkenjük,
-ezután gézlapot helyezünk rá és ragtapasszal légmentesen lezárjuk 48 óráig
-ha a tyúkszemírtás nem sikerült, ismételjük meg.
-Fizikai kezelés-nél a lábápoló manuálisan eszközeivel távolítja el a tyúkszemet a következő módon: -Kézzel: fertőtlenítés, puhító lábáztatás és szárítás után először a tyúkszem környékéről, felületéről tyúkszemkéssel vagy kör alakú lencsével a bőrkeményedést eltávolítjuk, majd ovális lencsével, szemzővel kiemeljük tyúkszemet. Ha gyulladt, vagy fészekszerüen helyezkedik el akkor nem nyúlunk hozzá.
-Géppel –Bőrpuhító szerek alkalmazása  után  előszőr a tyúkszemet határoló bőrkeményedést távolítjuk el, (henger alakú csiszolóval) .Ezután kúpos csiszolófejjel csiszoljuk ki a tyúkszemet.
-Kombinált módszerrel: kémiai és fizikai kezeléseket egyszerre alkalmazunk.
Fontos hogy a kimetszést követően ne maradjon gyűrű a tyúkszemből, a felület ne vérezzen.
Utókezelés: bőrtápláló, bőrpuhító krém bemaszírozása.

A bőrkérgesedés /bőrkeményedés/nem más, mint a szaruréteg megvastagodása, lapos, elhalt, többrétegű laphám. Fizikai tényezők által okozott bőrelváltozások közé tartozik.Pedikűrözés
Oka, hogy az irhában lévő erek összenyomása (szorító szűk cipő, lábdeformítások) miatt fellépő oxigénhiány a hám táplálkozási zavarát okozza, és 10% alá csökken a szarusejtek víztartalma.

Legtöbbször ott jön létre, ahol:
-egyébként is vastagabb a szaruréteg (talp, ujjak) vagy
-fokozott dörzsölésnek van kitéve a bőrfelület.


A bőrkeményedést áztatás után talpkéssel , sarokkéssel vagy körkéssel (gömbölyű lencse) réteges lemetszéssel, vagy áztatás nélkül géppel távolítjuk el. Ezt addig  végezzük, amíg a rózsaszín áttetsző rendes bőr simaságát elérjük. Vigyázzunk arra, hogy a szaruréteget ne vékonyítsuk el túlságosan, mert járáskor fájdalmas lesz, begyullad a talp és hamar visszaszarusodik.
Az eltávolítás után  a puha felületet bőrpuhító bőrápoló krémmel bedörzsöljük.

A láb berepedezett sarkának kezelése: -kézi ápolásnál :a sarokról a bőrkeményedést áztatás után sarokkéssel , majd kör alakú lencsével barázdánként a berepedéseket óvatosan kitisztítjuk. –Gépi kezelésnél: hagyományos gép használatnál, áztatás nélkül bőrpuhító alkalmazása után lecsiszoljuk a berepedezett peremeket (henger alakú csiszolóval). Fertőtlenítőszert és bőrpuhítót is adagoló géppel végzett munka esetén külön bőrpuhítót alkalmazni nem szükséges.  –További kezelésként: -fertőtlenítjük,- bőrpuhító szarvasfaggyúval vagy cetáciumos kenőccsel, - esetleg egyébb bőrpuhítóval, gyulladáscsökkentővel bekenjük a sarkat, és – ezt jól bemaszírozzuk.-szükség esetén tehermentesítést alkalmazunk.
A bőrkeményedés otthoni kezeléséhez ajánljuk, hogy durva mosdókesztyűvel, algás szappannal , bő vízzel mossuk meg a bőrt. Ezután radírozzuk le bőrradírral, majd alkalmazzunk paraffin pakolást. A megpuhult bőrt dörzsöljük le és szarvasfagyuval, vagy vitaminos krémmel kenjük be.

 

Műkörmös honlapok

Iványi Brigitta
Engyel Péterné
Horváth Barbara -=Bara=-
Majtinszkyné Juhász Berta
Debreceni Dóra
Hajzsel Melinda
Juhász Andrea
Pinknails Anita

Hirdetés

Műköröm zselé - műkörmözéshez
Műkörmös asztal - Crystal Nails
Műköröm készítés - körmös címek
Műkörömépítés - szolgáltató ajánló
Műköröm minták - műköröm képek
Műszempilla - LuXLash
Vállalkozási ismeretek
Műkörmös ismeretek

Körmös városok

Műkörmös Balástya
Műkörmös Alsónémedi
Műkörmös Vecsés
Műkörmös Alsóörs
Műkörmös Ráckeve