Címlap A kéz bőrének ápolása
A kéz bőrének ápolása

A kéz bőrének ápolásaKéz bőrének ápolása krémmel, hidratáló.
A kéz bőre legalább annyi törődést igényelne, mint pl. az arc bőre. Különösen akkor látjuk, hogy ez az állítás mennyire igaz, ha átgondoljuk, hogy a kéz, hányféle külső hatásnak van kitéve. Egész nap „védtelenül" nap, szél, meleg, hideg éri. A nap folyamán mosakodunk szappan, tusfürdő. Minden tevékenység előtt általában kezet mosunk. Háztartási munka végzésekor különböző vegyi anyagokat használunk, melyek közvetlenül érintkeznek kezünk bőrével. És akkor még nem beszéltünk a munka végzésről, ahol fogunk, simítunk, emelünk stb. és minden¬féle anyagot hosszabb-rövidebb ideig tartunk kezünkben.
Arcunk bőrét, vagy testünket különböző lemosókkal krémekkel, pakolásokkal védjük a külső tényezőktől és természetesen kényeztetjük, próbáljuk megőrizni azok fiatalságát. A kéz bőre már sajnos nem kap ilyen kényeztetést pedig nagyon megérdemelné. Ez a testrész az melyet plasztikai úton nem lehet „megfiatalítani" ezért kellene legalább ápolni, karban tartani.

Bőrradír
A kéz bőrén ugyanúgy elhalt hámsejtek tömege található, mint testünk bármely részén. Ezért mielőtt elkezdenénk az ápolását, bőrradírral már lehet kapni kimondottan kézre valót/ leradírozzuk az elhalt hámréteget. Fertőtlenítsük a bőrt bőrfertőtlenítővel.

KézfürdőKéz bőrének ápolása bőrradírral.
Ha tehetjük egy akkora mosdótálat válasszunk, melybe a két kar könyékig kényelmesen elfér, esetleg hogy kézfejünket mozgatni is tudjuk. Mi legyen az áztató vízben? Kleopátra tejben turdött és állítólag gyönyörű volt a bőre. Itt a lehetőség próbálja meg ön is. Az áztató vizet kb. 36°C-ra vegye, fogjon 1/2 liter tejet. A tejbe csepegtessen 10 csepp levendula olajat, 10 csepp narancs olajat és 10 csepp mandula olajat. A három illóolaj keveréke harmonizál egymással, így egy nagyon kellemes illat fogja az egész helységet betölteni, ezáltal szellemi felfrissülést is eredményez. A bőrre pedig kifejezetten jó hatással van. A levendula illóolaja a természet leg¬erősebb fertőtlenítőszere. A narancs és mandula olaj pedig televan A, F, D, E vitaminnal, mely a bőrre nagyon jótékony hatású. Az illóolaj vízben nem oldódik, csak úszik annak felszínén, ezért kell tejbe vagy mézbe feloldani az olajokat. Ha az olaj közvetlenül érintkezik a bőrrel, bőr-pirosodást, viszketést válthat ki. Először tesztelni kell hogy az illóolaj használata nem okoz-e irritációt a bőrön.

Krémezés
A kézfürdő után egy puha törölközővel töröljük meg a kezet. A kéz bőrének megfelelő krémet használjunk. A kollagénes kézápolók optimálisan karban tartják a kéz bőrét. A glicerines kézápolók a száraz bőrt jól táplálják, hamar felszívódnak. Mindig csak annyi krémet használjunk, amit a bőr beszív. Ha túl sok krémet viszünk fel, akkor masszírozás után töröljük le a felesleget.

 

Műkörmös honlapok

Baloghné Novotni Zsuzsanna
Beauty Arts Szépségszalon / Bakó Anikó
Czuppon Bettina
Német-Farkas Krisztina
Borkó Betty
Birgésné Kovács Timea
Sevecsek Noémi
Csató Krisztina

Hirdetés

Műköröm - a lakhelyeden
Műkörömépítő szakemberek
Műkörmös kereső - körmös oldalak
Műkörmös tanfolyam - képzések
Műköröm tanfolyam - OKJ képzések
Kozmetikai termékek -Holt tengeri
Vállalkozási ismeretek
Műkörmös ismeretek

Körmös városok

Műkörmös Szentlőrinc
Műkörmös Pilis
Műkörmös Lenti
Műkörmös Szilágy
Műkörmös Szentendre