Címlap A kéz bőrének ápolása
A kéz bőrének ápolása

A kéz bőrének ápolásaKéz bőrének ápolása krémmel, hidratáló.
A kéz bőre legalább annyi törődést igényelne, mint pl. az arc bőre. Különösen akkor látjuk, hogy ez az állítás mennyire igaz, ha átgondoljuk, hogy a kéz, hányféle külső hatásnak van kitéve. Egész nap „védtelenül" nap, szél, meleg, hideg éri. A nap folyamán mosakodunk szappan, tusfürdő. Minden tevékenység előtt általában kezet mosunk. Háztartási munka végzésekor különböző vegyi anyagokat használunk, melyek közvetlenül érintkeznek kezünk bőrével. És akkor még nem beszéltünk a munka végzésről, ahol fogunk, simítunk, emelünk stb. és minden¬féle anyagot hosszabb-rövidebb ideig tartunk kezünkben.
Arcunk bőrét, vagy testünket különböző lemosókkal krémekkel, pakolásokkal védjük a külső tényezőktől és természetesen kényeztetjük, próbáljuk megőrizni azok fiatalságát. A kéz bőre már sajnos nem kap ilyen kényeztetést pedig nagyon megérdemelné. Ez a testrész az melyet plasztikai úton nem lehet „megfiatalítani" ezért kellene legalább ápolni, karban tartani.

Bőrradír
A kéz bőrén ugyanúgy elhalt hámsejtek tömege található, mint testünk bármely részén. Ezért mielőtt elkezdenénk az ápolását, bőrradírral már lehet kapni kimondottan kézre valót/ leradírozzuk az elhalt hámréteget. Fertőtlenítsük a bőrt bőrfertőtlenítővel.

KézfürdőKéz bőrének ápolása bőrradírral.
Ha tehetjük egy akkora mosdótálat válasszunk, melybe a két kar könyékig kényelmesen elfér, esetleg hogy kézfejünket mozgatni is tudjuk. Mi legyen az áztató vízben? Kleopátra tejben turdött és állítólag gyönyörű volt a bőre. Itt a lehetőség próbálja meg ön is. Az áztató vizet kb. 36°C-ra vegye, fogjon 1/2 liter tejet. A tejbe csepegtessen 10 csepp levendula olajat, 10 csepp narancs olajat és 10 csepp mandula olajat. A három illóolaj keveréke harmonizál egymással, így egy nagyon kellemes illat fogja az egész helységet betölteni, ezáltal szellemi felfrissülést is eredményez. A bőrre pedig kifejezetten jó hatással van. A levendula illóolaja a természet leg¬erősebb fertőtlenítőszere. A narancs és mandula olaj pedig televan A, F, D, E vitaminnal, mely a bőrre nagyon jótékony hatású. Az illóolaj vízben nem oldódik, csak úszik annak felszínén, ezért kell tejbe vagy mézbe feloldani az olajokat. Ha az olaj közvetlenül érintkezik a bőrrel, bőr-pirosodást, viszketést válthat ki. Először tesztelni kell hogy az illóolaj használata nem okoz-e irritációt a bőrön.

Krémezés
A kézfürdő után egy puha törölközővel töröljük meg a kezet. A kéz bőrének megfelelő krémet használjunk. A kollagénes kézápolók optimálisan karban tartják a kéz bőrét. A glicerines kézápolók a száraz bőrt jól táplálják, hamar felszívódnak. Mindig csak annyi krémet használjunk, amit a bőr beszív. Ha túl sok krémet viszünk fel, akkor masszírozás után töröljük le a felesleget.

 

Műkörmös honlapok

Roszmann Franciska
Török Jusztina
Jánosdeákné Bajor Márta
Budai Judit
Saurer Bernadett
Kalmár Nikolett
Czakó Szilvia
Orbán Anikó

Körmös városok

Műkörmös Budapest 18. ker.
Műkörmös Makó
Műkörmös Zalalövő
Műkörmös Magyarszék
Műkörmös Szászberek