Címlap A svédmasszázs alapfogásai
A svédmasszázs alapfogásai

Svédmasszázs fajtái.
-    Simítás
-    Dörzsölés
-    Gyúrás
-    Csipkedés
-    Ütögetés
-    Rezegtetés
-    Kirázás

A simítás célja a kontaktusteremtés. Mindig meleg kézzel nyúljunk a masszírozandó személyhez vagy felülethez, hogy jó érzést keltsünk benne. A simítással megnyugtatjuk a vendéget, és jó hatást gyakorolunk idegrendszerére.
A dörzsöléssel apró, körkörös mozdulatokat végzünk a masszírozandó test felületén. A vérbőséget fokozzuk, ami elősegíti az elhalt szarusejteknek a leválását.
A gyúrást csak ellazult állapotban lehet végezni. A tenyerünkkel és a kezünkkel kiemeljük az izomtónusokat és egy préselő hatást fejtünk ki. Ez is erőteljes vérbőséget idéz elő és fokozza az anyagcsere működést.
A csipkedés frissítő, vérbőség fokozó hatású. Gyulladásra hajlamos bőrnél nem lehet alkalmazni.
Felületes ütögetés újbegyekkel, váltott kézzel. Kissé elcsúsztatva mérünk ütögetéseket a bőr felületére. Ezek a mozdulatok vérbőség-fokozó, izomtónus lazító, fájdalomcsillapító hatásúak lehetnek
A mélyre ható ütögetéssel nagyfokú izomlazítás érünk el.
A rezegtetés más néven vibráció fizikai igénybevétel. Mostanában a vibrációs masszázst gépekkel végzik. Ez vérnyomáscsökkentő, fájdalomcsillapító, nyugtató hatású. Nagyon komoly fizikai munka ez, ezért szívbetegek ezt a kezelést nem végezhetik, mert fizikai erejüket nagyon igénybe veszi. Ujjainkkal átfogunk egy izomnyalábot, ritmikusan rázogatjuk, a lábat a bokánál lefogjuk, és körkörös mozgást idézünk elő. Ezt a mozdulatot is csak akkor végezzük, ha a masszírozandó felület teljesen elernyedt.
A megrázást a masszázs levezetésére használjuk. Az izmokat ilazítjuk és az izületeket hejre lazítjuk.

 

Műkörmös honlapok

Pàlfi D. Mariann
Szabó Niki
Somogyi Marianna
Inotay Katalin
Ujjobbágy Andrea
Kovács Zsófia
Andi
Széles Szilvia

Körmös városok

Műkörmös Debrecen
Műkörmös Csátalja
Műkörmös Oroszlány
Műkörmös Kaposvár
Műkörmös Rákóczifalva